Izaberite vaš jezik

ћирилица   latinica

KNJIGE ZA HUMANOST

Sav prihod od donacija za knjige uglednih srpskih autora biće uplaćen u humanitarne svrhe
EU protiv Evrope - Uspon i pad EU projekta

EU protiv Evrope - Uspon i pad EU projekta

Autor:
Siniša Ljepojević
Iznos
500,00 RSD
Dostupnost:
Nema na stanju (0)
Broj artikla:
0044

Ukoliko se nalazite izvan Srbije, a želite da poručite neku od knjiga, molimo Vas da nam se javite na email Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli. 

 

Ova knjiga je nastala kroz višegodišnje istraživanje i autorvo lično svedočenje rada i razvoja projekta evropske inetgracije u ovom vremenu uobličene u Evropsku uniju. Projekat evropske integracije je nastao u jednom vremenu i međunarodnim okolnostima kojih više nema pa je Evropska unija postala destruktivna snaga Evrope i kočnica njenog razvoja. Drugim rečima, tokom šest decenija evropska integracija je od uzvišenih ideala zajedništva izrasla u najsloženiju i najkomplikovaniju organizaciju na svetu koja je svojim destruktivnim i nakaradnim rešenjima potpuno marginalizovala Evropu u savremenom svetu. Svojom destrukcijom, koju simbolizuje jedinstvena valuta vero, EU razara ne samo ekonomiju Evrope nego i identitet i model evropskih društava nastalih kroz istorijsko iskustvo. To je organizacija koja je umesto zajedništva i mirne budućnosti u Evropi izrodila napetosti i oživela stare animozitete među evropskim narodima i državama.

Projekat EU nije uspeo i dovedeno je u pitanje i njegovo formalno postojanje.

Da bi se razumela suština problema evropske integracije neophodno je sagledati istorijske uslove njenog nastanka, razvoja i konačno neuspeha. Evropska integracija je u osnov bio neželjeni projekat nametnut okolnostima vremena i međunarodnih odnosa. Tog vremena više nema a i međunarodne okolnosi su se promenile pa je evropski projekat oličen u EU posoa destruktivna snaga savremene Evrope.

Knjiga se bavi analizom svih tih okolnosti, od nastanka evropske integracije do današnjih dana, posledicama kao i sve nezavisnijoj budućnosti.

Vremenom je projekat evropske integracije postajao sve udaljeniji od realnosti i stvarnog života ljudi pa je ta praznina popunjavana lažima i manipulacijama, političkim pritiscima i ucenama što je praćeno širokim i moćnim sistemom propagande. Desilo se, i to od samog početka, da većina građana koji žive u tom projektu uopšte ne znaju šta taj projekat znači i kako on funkcioniše. U samom sedištu Evropske unije u Briselu skoro da i ne postoji pouzdana dokumentacija o njenom radu pa je ova knjiga, pored ličnog svedočenja autora, uglavnom nastala na sećanjima bivših političara i aktera evropske integracije koji su se usudili da objave svoja iskustva.

– Autor

Siniša Ljepojević je rođen 1956. godine u Gerzovu (Opština Mrkonjić Grad). Objavljuje na srpskom i engleskom jeziku, bavi se savremenom političkom istorijom. Najveći deo karijere proveo je u Novinskoj agenciji Tanjug kao novinar i dopisnik iz UK. Živi i radi u Beogradu i Londonu. Po majci je Gerzovac. Sinišina majka Ljilja Popović je rođena i odrasla u Gerzovu, udala se za Nikolu Ljepojevića, Sinišina oca, koji je bio učitelj u Gerzovu. Siniša važi za veoma uglednog, obrazovanog novinara, velikog poznavaoca savremene političke istorije, posebno geopolitike Velike Britanije i britansko-srpskih odnosa. Objavljuje na srpskom i engleskom jeziku.

Objavio je nekoliko knjiga, među kojima: „EU protiv Evrope: uspon i pad Evropske unije“, „Knez Arsenije Karađorđević“, „Promene, laži i strah: dnevnici savremenog sveta“, „Bregzit revolucija”, „Skrivena stvarnost Kosova”, itd.

 
Powered by Phoca Cart
KAKO DONIRATI?
1. Kada izaberete i ubacite u korpu knjige koje Vas interesuju klikom na link Pogledajte korpu doći ćete na kasu gde ćete imati pregled svih knjiga koje ste odabrali.

2. Sledeći korak je popunjavanje podataka za obračun i isporuku. Molimo Vas da unesete tačne podatke. Mi poštujemo Vašu privatnost i ni na koji način nećemo koristiti ostavljene podatke osim za slanje poručenih knjiga.Slanje je zbog poštanskih troškova ograničeno samo na Srbiju. Ukoliko ste i zainteresovani za neku knjigu, a ne boravite u Srbiji možete nam se obratiti na email office@unaserbica.org ili preko forme za upit koja se nalazi pored svake knjige.

3. Sledeći korak je odabir načina slanja porudžbine. Trenutno je moguće samo slanje preporučenom pošiljkom putem Pošte Srbije. Nakon slanja pošiljke dobićete obaveštenje sa brojem porudžbine koju možete pratiti na sajtu Pošte.

4. Sledeća opcija je potvrda načina novčanog doniranja. Jedini način novčane donacije je uplatom na račun naše organizacije. Nakon proverene uplate poslaćemo Vam izabrane knjige.

5. U sledećem koraku možete da napišete napomenu ukoliko je imate, označite polje Sigurnosna provera * kao i da li se slažete sa uslovima korišćenja.

Zadnji korak je potvrđivanje porudžbine klikom na istoimeno dugme. Bićete preusmereni na stranu sa podacima za način uplate donacije, a na ostavljeni email dobićete te iste podatke kao i potvrdu o novčanoj donaciji u PDF formatu.

Mi Vam šaljemo porudžbinu u najkraćem mogućem roku od potvrde Vaše uplate, a novac koristimo za ostvarenje našeg humanitarnog cilja.

Novac od donacija za knjige u akciji "Knjige za humanost" biće prikazan u finansijskom izveštaju organizacije za svaki mesec.
Korpa je prazna